Întrebări frecvente privind ștergerea conturilor inactive

Din când în când, este necesară o curățenie, iar acest lucru include și datele noastre. Ștergerea datelor nu doar că ajută la eliberarea spațiului ocupat de toate acele informații, dar asigură și că nu sunt stocate detalii inutile despre jucători fără vreun scop. De aceea efectuăm periodic curățări care elimină conturile nefolosite de pe serverele noastre.

Dacă ai primit un e-mail referitor la programarea automată a contului tău pentru ștergere, probabil te întrebi de ce, cum și când se întâmplă asta, dar și cum poți opri procesul. Să intrăm în detalii!

De ce a fost introdus contul meu pe lista pentru ștergere?

Conturile sunt marcate pentru ștergere atunci când îndeplinesc toate condițiile de mai jos:

  • Contul este inactiv (nu te-ai conectat de peste 3 ani);
  • Nu ai cheltuit niciodată bani reali pe acest cont;
  • Ai jucat mai puțin de 20 de ore în total (toate jocurile la un loc) pe acest cont ;
  • Nu deții niciun conținut ediție limitată pe acest cont.

Conturile care îndeplinesc aceste cerințe sunt considerate neutilizate și nu conțin conținut de neînlocuit sau valoare monetară semnificativă. Acestea aparțin jucătorilor care și-au creat un cont Riot ca să încerce un joc, au descoperit că nu e pe gustul lor și au plecat fără să aibă vreun plan să se întoarcă.

Dacă ți-a fost marcat contul pentru ștergere, dar vrei să-l păstrezi din orice motiv, nu-ți face griji. Acest articol te va învăța cum să oprești procesul de ștergere mai jos.

Ce este un cont inactiv?

Contul tău Riot este considerat inactiv dacă ai petrecut peste trei ani fără să te conectezi pe oricare dintre platformele noastre. Asta înseamnă că nu au existat conectări în niciun client de joc, pe niciun site (da, inclusiv acesta), în aplicații etc.

Dar reține: un cont nu este introdus automat pe lista pentru ștergere doar pentru simplul fapt că este inactiv. Toate cele patru cerințe enumerate în întrebarea anterioară trebuie îndeplinite.

Cum opresc ștergerea contului meu?

Înainte de orice altceva, ține minte că poți opri procesul de ștergere doar în primele 30 de zile după ce contul tău a fost introdus pe lista pentru ștergere. După această perioadă, toate datele legate de contul tău dispar definitiv și nu mai pot fi recuperate, nici măcar de către noi. Gândește-te la acest lucru ca la mutarea unui fișier în coșul de gunoi versus golirea coșului: dacă contul tău e pe listă, poate fi scos și restaurat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar după ștergerea completă, nu mai există cale de întoarcere.

Dacă vrei să scoți contul din lista de ștergere automată, tot ce trebuie să faci e să trimiți un tichet către serviciul de asistență pentru jucători! Poți să ne contactezi și să ceri oprirea acestui proces oricând în perioada inițială de 30 de zile. După ce confirmăm că vorbim cu persoana care a creat contul, putem să-ți scoatem manual contul din lista pentru ștergere.

Contul meu a fost șters. Ce urmează?

Odată ce perioada de 30 de zile expiră și ștergerea este finalizată, nu mai există nicio modalitate de a-ți recupera contul, nici măcar apelând la serviciul de asistență pentru jucători. Cu toate acestea, poți oricând să-ți creezi un cont nou și să o iei de la capăt. Riot ID-ul și numele de utilizator pe care le-ai avut vor deveni din nou disponibile (cu excepția cazului în care cineva le-a revendicat după ștergerea contului), așa că poți chiar să încerci să păstrezi același nume. Nu uita să-ți menții noul cont activ, fie că te conectezi, fie că investești suficientă monedă sau timp, iar astfel nu va trebui să îți faci griji că ceva similar se va întâmpla pe viitor.