Usuwanie nieaktywnych kont — najczęściej zadawane pytania
Od czasu do czasu wszystko wymaga posprzątania — w tym również nasze dane. Usuwanie danych nie tylko pomaga zwolnić miejsce zajmowane przez te wszystkie informacje, lecz także gwarantuje, że żadne zbędne dane graczy nie są bezcelowo przechowywane. Dlatego okresowo przeprowadzamy czystki, w ramach których usuwamy nieużywane konta z naszych serwerów.
Jeśli otrzymaliście e-mail z informacją, że wasze konto zostało automatycznie zakwalifikowane do usunięcia, być może zastanawiacie się, dlaczego, jak i kiedy to nastąpi, a także jak temu zapobiec. Zatem do rzeczy!
Dlaczego konto zostało umieszczone w kolejce do usunięcia?
Konta są oznaczane do usunięcia, gdy spełniają wszystkie poniższe warunki:
- Konto jest nieaktywne (nie logowano się na nim od ponad 3 lat);
- Na tym koncie nigdy nie wydano prawdziwych pieniędzy;
- Na tym koncie rozegrano łącznie mniej niż 20 godzin (łącznie we wszystkich grach);
- Na tym koncie nie ma żadnej zawartości z limitowanej edycji.
Konta, które spełniają powyższe wymagania, są uznawane za nieużywane, nie zawierają żadnych treści niemożliwych do zastąpienia ani nie mają znacznej wartości pieniężnej. Należą one do graczy, którzy założyli konto Riot, by wypróbować grę, ale uznali, że to nie ich bajka, i odeszli bez zamiaru powrotu.
Jeśli twoje konto zostało oznaczone do usunięcia, ale z jakiegokolwiek powodu chcesz je zachować, nie martw się. Z tego artykułu dowiesz się, jak zatrzymać proces usuwania konta.
Czym jest nieaktywne konto?
Konto Riot jest uznawane za nieaktywne, jeśli minęły ponad trzy lata, odkąd ostatni raz zalogowano się na nim na którejkolwiek z naszych platform. Oznacza to brak logowania do jakichkolwiek klientów gier, na strony internetowe (tak, nawet na tę stronę), do aplikacji itd.
Należy pamiętać, że sama nieaktywność nie wystarczy, by konto zostało automatycznie zakwalifikowane do usunięcia. Muszą zostać spełnione wszystkie cztery wymagania wymienione w poprzednim pytaniu.
Jak mogę zapobiec usunięciu mojego konta?
Należy pamiętać, że proces usuwania konta można zatrzymać tylko w ciągu pierwszych 30 dni od momentu, gdy zostanie ono dodane do kolejki usuwania. Po tym czasie wszystkie dane powiązane z kontem zostaną trwale usunięte i nie będzie można ich przywrócić — nawet my nie będziemy w stanie tego zrobić. Można porównać ten proces do przeniesienia pliku do kosza i opróżnienia kosza: jeśli konto jest w kolejce, wciąż można je z niej wyjąć i przywrócić, jak gdyby nic się nie stało, ale po całkowitym usunięciu nie ma już odwrotu.
W celu usunięcia konta z kolejki do automatycznego usunięcia wystarczy wysłać zgłoszenie do Wsparcia Gracza! Można skontaktować się z nami i poprosić o zatrzymanie tego procesu w dowolnym momencie w ciągu pierwszych 30 dni. Gdy tylko zweryfikujemy, że rozmawiamy z właścicielem konta, będziemy mogli ręcznie usunąć konto z kolejki do usunięcia.
Moje konto zostało usunięte. Co teraz?
Gdy okres 30 dni dobiegnie końca, a usuwanie konta zostanie zakończone, nie będzie można go przywrócić — nawet poprzez wsparcie gracza. Zawsze można jednak założyć nowe konto i zacząć od nowa. Identyfikator Riot ID i nazwa użytkownika będą ponownie dostępne (chyba że ktoś inny przejmie je po usunięciu dawnego konta), więc można nawet spróbować zachować tę samą nazwę. Należy pamiętać, by utrzymywać aktywność nowego konta poprzez logowanie lub zainwestowanie środków i czasu, aby zapobiec ewentualnemu ponownemu usunięciu konta w przyszłości.
