Inaktív fiókok törlése – GYIK

Időről időre mindenre ráfér egy nagytakarítás – még az adatainkra is. A fölösleges adatok törlésével nemcsak tárhelyet szabadítunk fel, hanem arról is gondoskodunk, hogy ne tároljunk szükségtelen játékosadatokat indokolatlanul. Ezért rendszeresen töröljük a már nem használt fiókokat a szervereinkről.

Ha kaptál egy e-mailt arról, hogy a fiókodat automatikusan törlésre jelöltük, valószínűleg szeretnéd tudni, miért történt ez, hogyan zajlik a folyamat, mikor kerül rá sor, és hogyan akadályozhatod meg. Szóval vágjunk is bele!

Miért került a fiókom a törlési várólistára?

A fiók akkor kerül automatikusan törlésre, ha az alábbi feltételek mindegyike teljesül:

  • A fiók inaktív (több mint 3 éve nem jelentkeztél be)
  • Soha nem költöttél valódi pénzt ezen a fiókon
  • Összesen kevesebb mint 20 órát játszottál ezen a fiókon (az összes játékot beleszámítva) 
  • Nincs a fiókodon egyetlen limitált kiadású tartalom sem

Az ilyen feltételeknek megfelelő fiókokat már nem tekintjük aktív használatban lévőnek, és nem tartalmaznak sem pótolhatatlan tartalmat, sem jelentős pénzbeli értéket. Ezek jellemzően olyan játékosokhoz tartoznak, akik kipróbálták valamelyik Riot-játékot, nem nyerte el a tetszésüket, és nem terveznek visszatérni.

Ha a fiókodat törlésre jelöltük, de bármilyen okból szeretnéd megtartani, nincs ok aggodalomra. A cikk későbbi részében megmutatjuk, hogyan állíthatod le a törlési folyamatot.

Mit jelent az, hogy egy fiók inaktív?

A Riot-fiókod akkor számít inaktívnak, ha több mint három éve nem jelentkeztél be egyik platformunkra sem. Ez azt jelenti, hogy sem a játékkliensekbe, sem a weboldalakra (igen, erre is), sem az alkalmazásokba vagy bármely más felületünkre nem léptél be.

Fontos azonban, hogy önmagában az inaktivitás még nem elegendő ahhoz, hogy a fiók automatikusan törlésre kerüljön. Ehhez az előző kérdésnél felsorolt mind a négy feltételnek teljesülnie kell.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy töröljék a fiókomat?

Mindenekelőtt fontos tudnod, hogy a törlési folyamatot csak a fiók törlési várólistára kerülését követő első 30 napban lehet leállítani. Ezután a fiókodhoz tartozó összes adat véglegesen törlődik, és többé nem állítható helyre – még általunk sem. Képzeld el úgy, mint amikor egy fájlt a Lomtárba helyezel, majd később kiüríted a Lomtárat. Amíg a fiókod a törlési várólistán van, még visszaállítható, mintha mi sem történt volna. A végleges törlés után azonban nincs visszaút.

Ha szeretnéd kivenni a fiókodat az automatikus törlési várólistáról, egyszerűen küldj egy hibajegyet a játékostámagatási csapatnak. A törlési várólistára kerülést követő első 30 napban bármikor felveheted velünk a kapcsolatot, és kérheted a folyamat leállítását. Miután meggyőződtünk róla, hogy valóban a fiók tulajdonosával beszélünk, manuálisan eltávolítjuk a fiókodat a törlési várólistáról.

Törölték a fiókomat. Mi a teendő?

Ha letelt a 30 napos időszak, és a törlés befejeződött, a fiók többé nem állítható helyre – még a játékostámogatási csapat segítségével sem. Természetesen bármikor létrehozhatsz egy új fiókot, és kezdheted elölről. A korábbi Riot-azonosítód és felhasználóneved ismét elérhetővé válik (feltéve, hogy időközben nem foglalta le valaki más), így akár ugyanazt a nevet is használhatod. Arra viszont figyelj, hogy az új fiókodat tartsd aktívan: jelentkezz be időnként, vagy tölts rajta elegendő időt, esetleg vásárolj rajta, így a jövőben nem kell hasonló helyzet miatt aggódnod.