Časté dotazy o smazání neaktivního účtu

Čas od času je potřeba všechno pročistit, a to se týká i našich dat. Smazání dat nejen pomáhá uvolnit místo zabrané všemi těmi informacemi, ale také zajišťuje, že se bezdůvodně neukládají zbytečné údaje o hráčích a hráčkách. Proto provádíme pravidelné čistky, které z našich serverů odstraňují nepoužívané účty.

Pokud ti přišel e-mail, že tvůj účet byl automaticky zařazen do fronty pro smazání, možná se ptáš, proč, jak a kdy se to děje a jak tomu můžeš zabránit. Takže pojďme na to!

Proč byl můj účet zařazen do fronty pro smazání?

Účty jsou označeny ke smazání, pokud splňují všechny níže uvedené podmínky:

  • Účet je neaktivní (nedošlo k přihlášení přes 3 roky)
  • Na tomto účtu nedošlo k utracení skutečných peněz
  • Na tomto účtu máš odehráno méně než 20 hodin (ve všech hrách dohromady) 
  • Na tomto účtu nevlastníš žádný obsah z limitované edice

Účty, které splňují tyto podmínky, považujeme za již nepoužívané a neobsahují žádný nenahraditelný obsah ani významnou peněžní hodnotu. Patří hráčům, kteří si vytvořili účet u Riotu, aby si vyzkoušeli nějakou hru, zjistili, že to není jejich šálek kávy, a přestali hrát úmyslu se vrátit.

Pokud byl tvůj účet označen ke smazání, ale z jakéhokoliv důvodu si ho chceš ponechat, nemusíš se bát. V tomto článku se dozvíš, jak proces smazání zastavit.

Co je to neaktivní účet?

Tvůj účet Riot považujeme za neaktivní, pokud od tvého posledního přihlášení na jakoukoliv z našich platforem uplynuly více než tři roky. To znamená žádné přihlašování do herních klientů, na weby (ano, ani na tento), do aplikací atd.

Pamatuj však, že pouhá neaktivita nestačí k tomu, aby byl účet automaticky zařazen do fronty pro smazání. Musí být splněny všechny čtyři požadavky uvedené v předchozí otázce.

Jak mohu zabránit smazání svého účtu?

Než se do čehokoliv pustíš, měj na paměti, že proces smazání můžeš zastavit pouze během prvních 30 dnů od zařazení účtu do fronty pro smazání. Poté budou všechna data související s tvým účtem trvale odstraněna a nebude je možné obnovit, a to ani z naší strany. Představ si to jako přesunutí souboru do koše oproti vysypání koše: Pokud je tvůj účet ve frontě, stále ho lze vyjmout a obnovit, jako by se nic nestalo. Ale po úplném smazání už není cesty zpět.

Pokud chceš svůj účet odebrat z fronty pro automatické smazání, stačí poslat žádost na hráčskou podporu! Během úvodního 30denního období se na nás můžeš kdykoliv obrátit a požádat o zastavení tohoto procesu. Jakmile si ověříme, že komunikujeme s tvůrcem účtu, můžeme tvůj účet ručně odebrat z fronty pro smazání.

Můj účet byl smazán. Co teď?

Jakmile 30denní lhůta uplyne a smazání se dokončí, neexistuje žádný způsob, jak účet obnovit – ani prostřednictvím hráčské podpory. Vždy si však můžeš vytvořit nový účet a začít znovu. Tvoje původní Riot ID a uživatelské jméno budou opět k dispozici (pokud si je po smazání účtu nezabere někdo jiný), takže si můžeš zkusit ponechat stejné jméno. Jen nezapomeň udržovat svůj nový účet aktivní tím, že se budeš přihlašovat nebo do něj investuješ dostatek herní měny či času Nebudeš se tak muset bát, že by se něco takového v budoucnu opakovalo.