A VALORANT visszajátszás funkciója lehetővé teszi, hogy visszanézd és elemezd a korábbi meccseidet, és világszerte, minden régióban elérhető.

Hogyan tudok visszajátszást nézni?

Miután befejeztél egy meccset, keresd a „Letöltés” (Download) gombot a meccs utáni képernyő bal felső sarkában. A visszajátszást közvetlenül a meccselőzményekből is letöltheted.

Miután letöltötted, az ikon „Letöltés” (Download) felirata „Lejátszás”-ra (Play) vált. Kattints rá a megnyitáshoz. A visszajátszásokat csak a kliensből lehet lejátszani.

Meddig érhetők el a visszajátszások?

A visszajátszások csak egy frissítési ciklus idejére érhetők el, és lejárnak, amikor a játék frissül. Ha például egy meccset a 11.06-os verzióban játszottál, a visszajátszását a 11.07-es frissítés megjelenéséig nézheted meg.

21 nap után automatikusan törlésre kerülnek

Hol találom a visszajátszásokat, és hogyan tudom törölni őket?

A letöltött visszajátszások helyileg a számítógépeden tárolódnak, és mindaddig ott is maradnak, amíg saját kezűleg le nem törlöd őket. Idővel ezek a fájlok sok helyet foglalhatnak.

Kétféleképpen is kezelheted őket:

  • A kliensből
    Ha a meccs még látható a meccselőzményeid között, a visszajátszás vezérlőivel közvetlenül is törölheted.
  • Manuálisan a fájljaid közül
    Ha az adott meccs már nem szerepel a meccselőzményeknél, a fájlkezelőben kell megkeresned a /demo/ mappát, és onnan manuálisan eltávolítanod a visszajátszás fájlját.

Miért nem tudom a korábbi frissítések visszajátszásait megnézni? 

Mivel a VALORANT alapvető mechanikái gyakran változnak kisebb-nagyobb mértékben minden egyes frissítés során, a régi visszajátszások nem kompatibilisek az újabb játékváltozatokkal. 

Nézhetek visszajátszásokat konzolon? 

Még nem! Konzolon a visszajátszások a 11.10-es frissítéstől kezdve lesznek elérhetők. 

Megnézhetem a barátaim visszajátszásait?

Igen! Mostantól közvetlenül a kliensben is letöltheted és megnézheted a Riot-ismerőseid visszajátszásait a meccselőzményeikből.

Csak menj a barátod profiljára, nyisd meg a meccselőzményeit, és kattints a „Letöltés” gombra a választható meccseknél – pontosan úgy, ahogy a saját játékaidnál tennéd.

Megoszthatom a visszajátszásokat a barátaimmal, vagy feltölthetem őket?

Nem. A visszajátszások helyileg a számítógépeden tárolódnak, így más klienseken vagy platformokon nem játszhatók le.

Viszont a barátaid meccseit bármikor megnézheted, ha letöltöd őket közvetlenül az ő meccselőzményeikből (amennyiben ez az opció elérhető).

A játékbeli csevegés is látszik a visszajátszásban?

Nem, a visszajátszások kizárólag a játékmenetet rögzítik.

Milyen meccsekhez érhető el visszajátszás?

Visszajátszást a Normál, a Versenyjáték és a Premier módokban játszott meccsekről készíthetsz. Egyéni meccsekben a Swiftplay és a normál játékmódok is támogatottak.

Működnek a visszajátszások egyéni meccseknél?

Nem, egyelőre az egyéni meccsek nem támogatják a visszajátszásokat, mivel sokféle beállítási lehetőségük van.

Helytelen viselkedést vagy trollkodást tapasztaltam játék közben. Elküldhetem a visszajátszást a játékostámogatásnak jelentésként?

Nem szükséges! Ha trollkodással, szándékos öngyilkossággal vagy rosszindulatú viselkedéssel találkozol, csak jelentsd a meccs után a szokásos módon. Viselkedésfigyelő rendszereink onnantól átveszik az ügyet.

További profi tippek

Miután megnyitottad a visszajátszást, keresd a középen megjelenő panelt, amely navigációs lehetőségeket kínál a felvétel visszanézéséhez. A navigációs sáv olyan funkciókat tartalmaz, mint a lejátszás/szünet, 5 másodperces előre- és visszatekerés, a lejátszási sebesség beállítása, sőt még a lenyűgöző fejlövéseidet is!

A navigációs sáv jobb oldalán található fogaskerék ikonra kattintva testreszabhatod, mi látszódjon az idővonalon.

Gyorsbillentyűk

Ha ismered a megfelelő gyorsbillentyűket, a visszajátszás elemzése gyerekjáték lesz. Íme néhány a legfontosabbak közül, amelyet valószínűleg gyakran fogsz használni:

  • Szóköz: a visszajátszás indítása/szüneteltetése
  • Balra mutató nyíl: a felvétel visszatekerése 5 másodperccel
  • Jobbra mutató nyíl: 5 másodperces előreugrás
  • [V] gomb: Kamera mód váltása
  • [1,2,3,4,5,6,7,8,9,0] gomb: egy adott játékos megfigyelése Kamera módban