Előfordulhat, hogy egyszer úgy döntesz, deaktiválod vagy törlöd a Riot-fiókodat, és ez teljesen rendben van (bár sajnáljuk, hogy megválsz tőlünk). Fontos azonban tudnod, hogy ebben a több játékot felölelő jövőben a Riot-fiókod minden hozzá kapcsolódó Riot-játékra hatással van. Ha úgy döntesz, hogy törlöd a „League” fiókodat, és végleg elhagyod a játékot, ezzel együtt a VALORANT-, a Wild Rift- és a Legends of Runeterra-fiókodhoz való hozzáférésedet is végleg elveszítheted. Tudjuk, hogy ez elsőre elég komolyan hangzik, ezért szeretnénk minden szükséges információval ellátni. Nézzük meg, mit jelent a fiók törlése és deaktiválása.

Mi a különbség a fiók törlése és a fiók deaktiválása között?

A fiók törlése véglegesen törli a fiókodhoz kapcsolódó összes személyes adatot. A fiókhoz többé soha nem férhetsz hozzá, és a törlés után nincs lehetőség a visszaállítására.

A fiók deaktiválása korlátozza a fiókodhoz való hozzáférést, de a fiókod összes adata változatlanul megmarad. Amíg a fiók deaktiválva van, senki sem tud bejelentkezni, az adataid pedig továbbra is megmaradnak az adatbázisunkban. Ez a folyamat bármikor visszafordítható, ha kéred. Fontos azonban, hogy a fiók deaktiválása NEM akadályozza meg a rangod visszaesését.

Fiók deaktiválása

Hogyan deaktiválhatom a fiókomat?

Mielőtt fiókdeaktiválást kérnél, ne feledd, hogy nyugodtan aktívan hagyhatod a fiókodat akkor is, ha nem tervezed használni. A fiókod nem kerül törlésre és más módon sem éri károsodás pusztán attól, hogy aktív marad.

Ha mégis szeretnéd deaktiválni a fiókodat, küldj egy kérelmet az ügyfélszolgálatnak. Azt javasoljuk, hogy a fiók deaktiválása előtt törölj minden fizetési információt a fiókodból.

Fiók törlése

Mennyi időbe telik egy fiók törlése?

FIGYELMEZTETÉS

A fiókod a törlési kérelmed benyújtását követően 30 nappal törlődik, és ez idő alatt nem tudsz majd hozzáférni.

Ha a törlési kérelem benyújtása után meggondolod magad, a lehető leghamarabb válaszolj a kapcsolódó e-mail-címre küldött automatikus üzenetre. Ha a törlés időpontja előtt legalább öt nappal nem jelzed nekünk, hogy meggondoltad magad, már nem lesz lehetőségünk megőrizni a fiókodat.

Fióktörléssel és adatkérelmekkel kapcsolatos kérelmek

Ha adatkérelmet szeretnél benyújtani a fiókoddal kapcsolatban, ezt még a fiók törlése előtt tedd meg. Ehhez egyszerűen kövesd a Fiókadatok megtekintésének kérelmezése című útmutatónkat.

A felhasználónevemet, Riot-azonosítómat, idézőnevemet vagy e-mail-címemet újra használhatom a fiókom törlése után?

A törlés véglegesítése után a felhasználóneved, Riot-azonosítód, idézőneved és e-mail-címed mind felszabadul, így egy új fiókkal felhasználhatók lesznek. De vigyázz! Ha valaki más szeretné megszerezni és saját céljára használni ezeket az adatokat, semmi sem akadályozza meg ebben.

Hogyan kérhetem a fiókom törlését?

A fiókod törlése komoly döntés, de maga a folyamat nagyon egyszerű. Ha biztos vagy benne, hogy folytatni szeretnéd, látogass el a Riot-fiókod és minden adatod törlése oldalra, és kövesd az ott leírt lépéseket. Végső emlékeztetőként ne feledd, hogy a fiók törlése végleges és visszafordíthatatlan.

Ha problémád adódik a fenti folyamattal, az alábbi adatok megadásával hibajegyet is küldhetsz

KÉRELEM TÍPUSA: fiókkezelés, adatkérelmek vagy törlés

HIBAJEGY TÁRGYA: fiók törlése

  • Fióknév (amellyel bejelentkezel a League, VALORANT, Legends of Runeterra stb. kliensébe)
  • Idézőnév (ha van)
  • A szerver, amelyen játszol
  • A fiók létrehozásának időpontja
  • A hely, ahonnan a fiókot regisztráltad (ország, város)
  • A fiókod regisztrálásához eredetileg használt e-mail-cím

Ha nem tudod megadni az összes kért adatot, további kérdéseket tehetünk fel neked annak igazolása érdekében, hogy valóban te vagy a fiók tulajdonosa.