Daha Fazla

Arkadaş Ekle Özelliği - SSS

Riot Xecthar
Bu makale yardımcı oldu mu?
2 kişi içerisinden 2 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü
League of Legends arkadaşlarla oynayınca daha da güzel dedik, ve sizler için yeni bir sistem geliştirdik. İşte karşınızda Arkadaş Ekle özelliği!

 

Arkadaş Ekle nedir?

Arkadaş Ekle özelliği Facebook arkadaş listeni tarayıp, bu özelliği kullanan ve League of Legends oynayan arkadaşlarını buluyor. Bulduklarını da sana arkadaş önerisi olarak sunuyor. Önerilen Arkadaşlar kısmından, uygulamanın Facebook hesabından bulduğu LoL oyuncularına arkadaşlık talebi gönderebilirsin.


Başka bir özelliği var mı?

Hayır, başka bir olayı yok. :)


Diyelim ki kullanmak istedim, nasıl yapacağım?

Çok kolay:

1. İstemci üzerindeki Arkadaş Ekle butonuna tıkla. 

2. Açılan menüde sağ kısımda Facebook hesabını LoL'e bağlama seçeneği olduğunu göreceksin; bu butona tıkla.

3. Tarayıcın Facebook'a bağlanarak bu özelliğe izin vermeni isteyecek. "Tamam" a bastığında LoL hesabın Facebook hesabına bağlanmış olacak.


Özelliğin çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacağım?

Facebook'a girip onay işlemini hallettikten sonra aktivasyonu doğrulayan bir ekran göreceksin. Bu aşamadan sonra senin gibi Arkadaş Ekle özelliğini kullanan diğer oyunculardan arkadaş önerileri gelmeye başlayacaktır.


Facebook profil fotoğrafım LoL sihirdar simgesi olarak mı çalışacak?

Hayır, istesen de istemesen de çıkmayacak.


Peki Facebook profil fotoğrafım LoL'de herhangi bir yerde gözükecek mi?

Facebook profil görselin yalnızca arkadaş önerisi ilk yapıldığında görünür. Facebook'ta arkadaş olmadığın kimse göremez! Bunun dışında başka hiçbir yerde ise profil fotoğrafın görünmez.


Gerçek adım bir yerde görünecek mi?

Facebook görselini ve gerçek adını yalnızca aşağıdaki 4 kriteri karşılayan League of Legends oyuncuları görebilir:

  • Facebook'ta arkadaş olmanız lazım. Yani, yabancı birisi gerçek adını veya profil görselini asla görmeyecek.
  • Bu kişi League of Legends hesabındaki arkadaş listende bulunmamalı.
  • Hem senin hem de onun Arkadaş Ekle özelliğini onaylamış olması lazım.
  • Ne senin ne de onun arkadaş önerisini yok saymamış olması lazım.


Bağlantıyı onayladığımda hangi Facebook bilgilerim Riot'a gidecek?

Hesabından yalnızca arkadaş listene, adına ve profil görseline ulaşacağız. Konumun, adresin veya Facebook hesabında belirttiğin başka herhangi bir bilgiyle işimiz olmayacak.


Bu şey Facebook duvarımda bir şey paylaşacak mı?

Hayır, asla!


Tek Facebook hesabıma birden fazla LoL hesabı bağlayabilir miyim?

Evet, onu yapabilirsin. Ancak tek bir LoL hesabına birden fazla Facebook hesabı bağlanamaz.


Önerilen arkadaş ile normal arkadaş arasında ne fark var?

Önerilen arkadaş demek, henüz arkadaşın olmayan ama Arkadaş Ekle özelliğinin sana önerdiği oyuncu demek. "Arkadaş" olmanız için normalde olduğu gibi arkadaş talebi göndermen ve haliyle onun tarafından kabul edilmen gerekiyor.


Haydaa! Yanlışlıkla "önerilen arkadaş" sanıp "yok say"a bastım. N'olcak şimdi?

Olur öyle. Sıkıntı yok. İstersen geleneksel yöntemle arkadaş talebi gönderebilirsin. Diğer yöntem için "Arkadaş Ekle" butonuna tekrar tıklayıp pencereyi açman lazım. "Arkadaş Bul" butonuna tıklayınca açılan Arkadaşların penceresinden daha önce yok sayılan bütün önerileri görebilir ve istediklerine arkadaş talebi gönderebilirsin.


Bu özelliği kullanarak eklediğim arkadaşları, normal yollarla eklediklerimden nasıl ayıracağım?

İstemci üzerinden Facebook arkadaşına gönderdiğin (veya sana o şekilde gelen) arkadaş talebinde, Facebook'ta arkadaş olduğunuz belirtilecek. Dolayısıyla Facebook arkadaşını LoL arkadaşı olarak eklersen, birbirinizin arkadaş notunu ona göre ayarlayacağız.


Peki ben bu özelliği kullanmak istemiyorsam?

Kullanmak zorunda değilsin. Arkadaş Ekle, paşa gönül kriterleri çerçevesinde isteğe bağlı bir özelliktir. ;)


Facebook bağlantısını kaldırmak istersem ne yapmalıyım?

O da çok kolay:

1. Arkadaş Ekle'ye tıkla.

2. Sıkça Sorulan Sorular'ın hemen yanındaki "Bağlantıyı Kaldır" butonuna tıkla. Böylece bağlantı kesme işlemine başlamış olacaksın; bununla ilgili talimatları izle. 

3. Bağlantı başarılı şekilde kaldırıldığında istemci üzerinde bir uyarı göreceksin.


Facebook bağlantısını kaldırdığımda, bu özellikle eklediğim arkadaşlar listemde kalacak mı?

Evet, bir yere gitmeyecekler.

Bu makale yardımcı oldu mu?
2 kişi içerisinden 2 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü