Daha Fazla

Şampiyonlara Yaraşan Hareketler

Picture of Horse
Bu makale yardımcı oldu mu?
200 kişi içerisinden 162 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü

Oyuncu Destek'e en sık sorulan sorulardan biri de, oyuncuların neden rapor edildiği ve özellikle de Dereceli Oyunların zorluklarıyla uğraşırlarken nasıl rapor edilmeyecekleri.

Rapor edilmemenin en iyi yolu; toksik (yani oyunun keyfini kaçıracak) durumların oluşmasını engellemek. Bunun iki tane başlıca faydası var:

  • Dostça bir ortamda oynanan oyunlar daha zevkli geçiyor
  • İstatistikler; oyunu birbirlerine ve karşı tarafa zehir etmeyen takımların daha çok oyun kazandığını gösteriyor

Peki başka bir oyuncu olumsuz davranışlar gösterdiğinde ne yapmalı? Düzeltmek senin sorumluluğunda mıdır? Sen neden karışasın ki?

Bir gemi battığında; sadece alt güvertedeki yolcular değil, tüm yolcular birlikte batar. Gemi batarsa, tüm takım soğuk sulara düşüp üşür ve Deniz Canavarı Kog'maw gelip, “Bunun sihirdar seviyesi yüksekmiş, bununki düşükmüş” diye ayrım yapmadan herkesi yer.

Takımını temsil eden geminin batmasına engel olursan, daha çok oyun kazanırsın! Aşağıda sana bazı önerilerde bulunacağız, umarız işine yarar.

Zafere Giden Yol


Ek Kaynaklar


Zafere Giden Yol


Details-Path-to-Victory-LeBlanc.jpg

Pek çok oyun, birinin başlattığı çatışma kötü geçtiği ya da biri yanlış konumdayken karşı takıma yakalandığı için değil; takım oyuna devam etmeye isteksiz olduğu için kaybedilir. İnsanların, çabuk kazanılan bir zaferin vereceği, anında tatmin duygusunu istemesi anlaşılır bir şeydir; ancak bu, oyunun kaderinin koridorlama evresinde ya da dökülen ilk kanda belirlendiği anlamına gelmez.


Details-Path-to-Victory-Zac.jpg

Kimse bir oyunu, sadece oynadığı için kazanmayı hak etmez. Kazanmak için çok iyi koordine olmak, çok çaba harcamak gerekir. Senin takımına da, karşıdaki takıma da birlikte iyi çalışan oyuncuların denk gelmesi ihtimali aynıdır. Oynadığın her oyunu kazanmak için elinden geleni elbette yap, ama bunun sonucunda oyunu mutlaka kazanmayı bekleyip, kazanmayınca öfkelenme.


Details-Path-to-Victory-Akali.jpg

Her takımın zayıf ve güçlü yönleri farklıdır. Şampiyonlar seçilip hazır edildikten sonra, belirli bir oyun tarzını ya da stratejiyi kullanmakta inat etmek yararsızdır. Bu durumda en mantıklı olan, takımında bulunan şampiyonların en güçlü yönlerini ortaya çıkarabilecek bir strateji geliştirmektir. 


Details-Path-to-Victory-Lux.jpg

İstatistiklerimize göre, bir takımın kazanma şansı, takımdaki oyunu zehir eden her oyuncu için %10 azalıyor (yani örneğin; Blitz'i, Roket Yumruk'u isabet ettiremediği için azarlayan oyuncuyla %90'a, kendisini azarladığı için ona küfreden oyuncuyla %80'e, her ikisini birden “ergen” olmakla suçlayıp oyunu silmelerini isteyen oyuncuyla %70'e düşüyor). Dolayısıyla, takımda olumlu bir tavır takınmayı başaran, o evliya sabrına sahip kişi olman, oyunu kazanmakla kaybetmek arasındaki farkı yaratabilir.

İnsanlar doğaları gereği olumsuz eleştirileri kolaylıkla verirken, övgü vermekte cimridir. Özellikle de yabancılara karşı. Bunun tam tersini yapmayı dene. Oyun arkadaşların bir şey başardığında, bu başarı oyunun kaderini etkilemeyecek olsa da onları tebrik etmeye çalış. Bu, oyuncuları iyi oynamaya, olumsuz eleştiriden çok daha fazla teşvik edecektir. Olumlu teşvikler; isabetli beceri atışlarından ve ustaca atılan ultilerden daha çok oyun kazandırmıştır. Ayrıca oyun boyunca olumlu davranışlarda bulunursan, rapor edilmeme ihtimalin iki katına çıkar!


Details-Path-to-Victory-Pantheon.jpg

Arada sırada herkesin kötü oynadığı olur. İyi düşün, senin de işler planladığın gibi gitmediği için oyunu koridordaki rakibine kaptırdığın, takım arkadaşlarının da sana kızdığı bir oyun olmuştur. Peki onlar sana kızınca daha iyi oynadın mı? Muhtemelen hayır. Üstelik, tadın kaçtı. Peki neden bu duyguları başka birine yaşatasın ki? Araştırmalar, insanların baskı altındayken DAHA KÖTÜ işler ortaya koyduğunu gösteriyor. Koridoru kaybetmek zaten stresli, bir de üzerine diğer oyuncuların olumsuz davranışları eklenince o oyuncunun bir daha kendini toparlayamayacağı aşikar.


Details-Path-to-Victory-Elise.jpg

Takım arkadaşlarının sıkıntılarına kayıtsız kalmak, genellikle oyunu zehir eder. Diyelim ki; bir koridordaki oyuncu, oyunun başında birkaç kere öldürüldü. Bu oyuncu elbette şu an hem çok öfkeli hem de çok moralsiz; çünkü hem oyuna hiçbir etkisi olmayacağını hem de kendisinin yüzünden maçı kaybedeceğinizi düşünüyor.

Örneğin, arkadaşının koridoruna ormancı baskın mı yaptı? Koridora totem koy. Koridoru ittirip takımını gerilettiler mi? Rakip şampiyona baskın yap. 75 ya da 125 altın, bir minyon dalgası ya da en fazla bir kule kaybedersin, ama takımın geride kalan üyesinin takıma yetişmesini sağlarsın. Daha da önemlisi, koridoru kaybetmenin neden olduğu stresi hafifletir. Unutma: oyunda çarçur etmemen gereken tek kaynak, takımının moralidir!


Details-Path-to-Victory-Ashe.jpg

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım; bir sihirdarın oyundan çıkması ya da düşmesi nedeniyle takım sayılarının eşitsiz olduğu oyunlar, berbat oyunlardır. Zaten oyundan çıkanları cezalandıran Leaver Buster ve oyun sonrası raporları da bu yüzden var.

Çok can sıkıcı olsa da, 4'e 5 oynamak, otomatik olarak yenileceğiniz anlamına gelmez. Çıkan kişi geçici bir bağlantı sorununundan dolayı oyundan düşmüş olabilir ve geri dönebilir. Bu sırada takımınla şu taktikleri kullanabilirsiniz:

    • Görevler için rekabet edin

      Koridorda üzerinizdeki baskı artacağından, altın miktarında hemen karşı takıma yetişmelisiniz. Golemler, kurtlar gibi harita görevlerini kovalayarak; rakibi de kulelerinizi ittirmek yerine sizinle buralarda dövüşmeye mecbur etmiş olursunuz.

    • Ormanı totemleyin

      Bu en çok, rakip takım tüm koridorları aynı güçle itiyorsa onlara baskın vermekte ya da rakip takımın sizin ormanınızda totemi yoksa çatışmaların yerini sizin belirlemenizde yardımcı olur.

    • Sizin işinize geleceği zaman çatışın

      Rakibe, görüşleri olmayan bir konumdan saldırmak; hedeflenen kişilere odaklanmakta ve zor zamanlarda fazladan hasar vermekte çok faydalı olur.

    • Önce taşıyıcıyı öldürün

      Bir takım çatışmasını doğrudan kazanamayacak olsanız bile; karşı takımın Nişancısını/SG taşıyıcısını öldürmek, rakibin koridorunuzdaki ilerlemesini epey yavaşlatıp, takım arkadaşınız yeniden bağlanana kadar onları oyalar.

    • Karşı tarafa açık vermeyin

      Unutmayın: rakipleriniz, sizin takımınızdan bir kişinin düştüğünü bildiren mesajları GÖREMEZLER. Dolayısıyla bu durumu, moraliniz bozulsa da, karşı takımı uyandıracak şekilde paylaşmayın. 

    • Asla pes etmeyin, asla teslim olmayın

      Belki bu maçı kazanamayacaksınız ve hatta teslim olmayı seçiyorsunuz. Yine de, eğer oyunu takım arkadaşlarınla pozitif şekilde sonlandırırsanız, rakip sihirdarlar sizin gibi cesur sihirdarların yıkılmadan bir arada durduğunu anlayacaklardır. Bir karşılaşma bitmeden önce, sayıca üstün olan bir takım bile yenilgiye uğrayabilir, bu nedenle pes etmeyin. 

 



Göz Atmak İsteyebileceğin Ek Kaynaklar:

 

Takım Oyunu OP

Olumlu davranışların oyun üstündeki etkilerini ayrıntılı olarak açıklayan videomuzu Buradan izleyebilirsin . Ya da istemcinin içindeki bağlantıya tıklayabilirsin.

 

Tactical Teamfight (Taktik Takım Çatışması) (Ciderhelm tarafından yapıldı)

Olumlu davranışları ve etkilerini derinlemesine inceleyen video da Burada! (İngilizce)

Bu makale yardımcı oldu mu?
200 kişi içerisinden 162 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü